-
جمعه, ۲۱ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۵۱ ب.ظ
-
۲۷

حالا که با فایده خوردن صبحانه برای دانشآموزان آشنا شدید بد نیست بدانید که نوع صبحانه هم اهمیت دارد. بسیاری از فوایدی که بالاتر عنوان کردیم، برای صبحانهی متعادل و مغذی است. محصولاتی در فروشگاهها عرضه میشود که مصرف مرتب آنها میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
مثلا غلات صبحانه که شیرینکنندههای مصنوعی دارند یکی از همین نمونهها است؛ یا ماستهای طعمدار و پنیرهای پرچرب.
صبحانهای که برای فرزند خود آماده میکنید باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
۱. سرشار از مواد مغذی
صبحانهی خوب باید خوشمزه و در عین حال سرشار از مواد مغذی باشد. اگر مجبور باشید بین این دو مورد یکی را انتخاب کنید، باید مغذی بودن را به مزه ترجیح بدهید. خوراکیهایی انتخاب کنید که انرژی کافی را برای بدن تامین میکنند و ویتامینها و مواد معدنی ضروری را داشته باشند.
۲. دارای شاخص گلیسمی پایین
شاخص گلیسمی معیاری است که غذاها را بر اساس تأثیری که بر سطح قند خون در بدن دارند رتبهبندی میکند. غذاهای با شاخص گلیسمی پایین شامل کربوهیدراتهای پیچیدهای هستند که بهآرامی توسط بدن هضم میشوند. غذاهایی با کربوهیدراتهای پیچیده شامل غلاتی مانند جو، غذاهای تهیه شده از گندم کامل و محصولات لبنی مانند شیر، ماست و… است.
۳. بدون چربی
شاید خوردن غذاهای سرخشده برای صبحانه، برای بعضی افراد وسوسهکننده باشد ولی اصلا سالم نیست. خوراکیهای چرب به احتمال زیاد باعث میشوند که احساس تنبلی و سنگینی کنید و از سرعت عمل و چابکی دانشآموزان کم میکنند. غذاهای چرب باعث میشوند که بچهها خیلی زود احساس خستگی کنند.
نمونه خوراکیهایی که برای صبحانهی دانشآموزان مفید است:
-میوه
-سبزیجات
-غلات (حداقل نیمی از غلات مصرفی شما باید غلات کامل باشد)
-پروتئین (گوشت، مرغ، ماهی، تخممرغ، لوبیا، آجیل و دانهها)
-محصولات لبنی (شیر کمچرب یا بدون چربی، پنیر و ماست)
با دانستن فایده خوردن صبحانه برای دانشآموزان احتمالا تشویق شدهاید که فرهنگ صبحانه خوردن را در خانوادهی خود جا بیندازید.